TitkosFlört honlap
Felhasználói név
Jelszó

VÉDJÜK MEG GYERMEKEINKET!


Azért készítettük ezt a dokumentumot, hogy segítsünk a szülőknek megvédeni gyermekeiket a nem megfelelő /felnőtt online tartalmaktól.

Az első lépés a gyermekeink védelméhez az olyan szülői szoftverek telepítése, mint például a CyberPatrol, Net Nanny vagy a Safety Surf.

Hogy működnek a szülői szoftverek?


A szülői szoftverek bizonyos weboldalakat és online tartalmakat tiltanak le.

Továbbá ez a szűrő szoftver bizonyos kulcsszavak (pl. vagina, pénisz, szex) alapján is szűri az oldalakat. A szülői szoftverek nem csak felnőtt tartalmú oldalakat tilthatnak le. Olyan tartalmakat is le lehet tiltani, mint pl. a dohány, drogok, drogkultúra, alkohol, erőszak és rasszizmus. A legtöbb háztartásban több számítógép és egyéb internetezésre alkalmas eszközök vannak. Kérjük, telepítse fel a szoftvereket az összes eszközre, amelyeken böngészni lehet. Állítson be egy biztonságos jelszót az összes eszközre!

Nem garantálhatjuk a teljes szűrés sikerét


A szűrőszoftver telepítése nem garantálja a teljes szűrés sikerét, bizonyos online tartalmakat lehet, hogy még így is meg lehet tekinteni. Új weboldalak jönnek létre nap mint nap, ezért fontos, hogy rendszeresen frissítsük szoftverünket. Továbbá ajánljuk a böngésző tanulmányozását, hogy ellenőrizhesse a családja által meglátogatott weboldalakat (ez az 'Előzmények' fül, amely a böngészőben érhető el).

A legjobb módja a gyermekeink védelmének az, ha beszélünk nekik az internet lehetséges veszélyeiről és ellenőrizzük a böngészési szokásaikat.

Beszéljen gyermekeivel a következőkről:


  • Ne meséljen semmit se magáról, se a családjáról idegeneknek az interneten.
  • Az interneten bárkinek kiadhatjuk magunkat, lehet, hogy bizonyos emberek így akarnak gyermekeket bántalmazni.
  • Tanítsuk meg nekik, hogy sosem szabad online barátokkal találkozniuk felnőtt felügyelet nélkül.
  • Soha ne küldjünk képeket idegeneknek online, ha valakiről mezetlen képet küldenek, akkor azonnal forduljanak Önhoz.


A szülői felügyeleti szoftver megvásárlásához látogassa meg a következő oldalakat:


www.cyberpatrol.com vagy www.safetysurf.com